Elektrische Gitaar Aansluiten op een Versterker
Unsplash

Elektrische Gitaar Aansluiten op een Versterker

Mike

Elektrische Gitaar Aansluiten op Versterker Tips

Als gitaarliefhebbers begrijpen we het belang van het aansluiten van je elektrische gitaar op een versterker voor een optimale geluidskwaliteit. Het kan echter een uitdaging zijn om de juiste instellingen te vinden en de kabels correct aan te sluiten. Daarom hebben we dit artikel samengesteld met praktische tips om je te helpen bij het aansluiten van je gitaar op een versterker en het bereiken van het beste geluid.

Belangrijkste Takeaways

 • Leer de basisinformatie over het aansluiten van een gitaar op een versterker, inclusief de verschillende soorten versterkers en typen kabels.
 • Ontdek handige tips voor het instellen van je gitaarversterker, zoals het kiezen van de juiste kabel en het aanpassen van de versterkerinstellingen.
 • Overweeg het gebruik van een audio-interface om je gitaargeluid op te nemen of rechtstreeks naar een computer of speakers te sturen.
 • Leer hoe je je gitaar rechtstreeks kunt aansluiten op een computer, speakers of zelfs je koptelefoon.
 • Als je je gitaargeluid wilt opnemen op je computer, bespreken we de juiste apparatuur en instellingen die je nodig hebt.

Gitaar Aansluiten op Versterker: Basisinformatie

Wanneer je jouw elektrische gitaar wilt aansluiten op een versterker, is het van belang om de basisinformatie te begrijpen. Er bestaan verschillende soorten versterkers, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een buizenversterker, solid-state versterker of modeling versterker. Bedenk vooraf wat voor type versterker het beste past bij het geluid dat jij wilt produceren.

Naast de versterker zelf, moet je ook de juiste kabels hebben om je gitaar aan te sluiten. Voor het aansluiten van elektrische gitaren gebruik je een speciale gitaarkabel met een 6,3 millimeter jackplug. Vanuit deze kabel kan het signaal direct worden doorgestuurd naar de versterker.

De instellingen van je versterker zijn erg belangrijk voor de klank van je gitaar. Stel de volume-, toon- en gain-instellingen goed af en speel met de opties om het geluid zo optimaal mogelijk te krijgen. Door middel van de eq-knoppen op je versterker kun je een breed scala aan frequenties bijsturen en zo de klank van je gitaar helemaal naar wens instellen.

Gitaar Aansluiten op Versterker: Basisinformatie 
Soorten versterkers- Buizenversterker
- Solid-state versterker
- Modeling versterker
Typen kabelsSpeciale gitaarkabel met 6,3mm jackplug
Belangrijke instellingen- Volume
- Toon
- Gain
- EQ knoppen

Door te werken met bovenstaande tips en informatie kun je jouw elektrische gitaar optimaal aansluiten op een versterker en genieten van het beste geluid.

Versterk je Gitaar Geluid: Gitaarversterker Tips

Als je jouw gitaargeluid wilt versterken, is het belangrijk om te weten hoe je de versterker moet instellen. Dit is niet alleen afhankelijk van het type versterker dat je hebt, maar ook van het type kabel dat je gebruikt om je gitaar aan te sluiten op de versterker. Bovendien zijn er enkele technieken die je kunt gebruiken om het beste geluid te produceren tijdens het gitaar spelen.

Wanneer je een gitaarkabel kiest, is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en lengte van de kabel. Als je een lange kabel gebruikt, bestaat de kans dat je signaal verzwakt wordt en er ruis wordt geproduceerd. Kies daarom altijd een korte kabel van goede kwaliteit voor het beste resultaat.

Daarnaast is het aanpassen van de versterkerinstellingen essentieel voor een optimaal gitaargeluid. De klank van de gitaar kan variëren, afhankelijk van de grootte en body van je gitaar. Experimenteer met de verschillende instellingen zoals het volume, de toonregeling en de gain om de gewenste geluidskwaliteit te bereiken.

Als je jouw gitaargeluid nog verder wilt verbeteren, zijn er verschillende versterkermodellen beschikbaar met ingebouwde effecten. Deze effecten (ook wel "pedalen" genoemd) kunnen worden gebruikt om je speelstijl aan te passen en unieke klanken te creëren.

TipBeschrijving
Gebruik een korte kabelEen korte kabel van goede kwaliteit voorkomt signaalverlies en ruis.
Experimenteer met de instellingenPas de instellingen van je versterker aan om de gewenste geluidskwaliteit te bereiken.
Gebruik ingebouwde effectenMaak gebruik van de ingebouwde effecten om unieke klanken te creëren.

Al met al zijn er veel verschillende manieren om het beste geluid uit je gitaarversterker te halen. Probeer verschillende technieken uit en ontdek welke het beste werken voor jou en jouw speelstijl.

Gitaar Aansluiten op een Interface

Als je op zoek bent naar een andere manier om je gitaar te versterken, dan is het gebruik van een interface misschien wel iets voor jou. Een audio-interface is een apparaat dat je kunt aansluiten op je computer, speakers of andere audioapparaten. Hierdoor kun je jouw akoestische gitaar of elektrische gitaar opnemen of rechtstreeks naar een computer of speakers sturen.

Een interface biedt verschillende mogelijkheden om je gitaargeluid te versterken en te bewerken. Met behulp van software kun je bijvoorbeeld de volume, toon en effecten van je gitaarspel aanpassen.

Er zijn verschillende soorten interfaces beschikbaar, afhankelijk van je behoeften en budget. Sommige interfaces zijn alleen geschikt voor akoestische gitaren, terwijl andere ook kunnen worden gebruikt met elektrische gitaren en gitaarversterkers.

Soorten InterfacesBeschrijving
USB InterfacesEen interface met een USB-aansluiting, die direct op je computer kan worden aangesloten voor het opnemen van audio.
Firewire InterfacesEen interface die gebruik maakt van een Firewire-aansluiting voor het opnemen van audio.
PCI InterfacesEen interface die in een PCI-slot op je computer wordt geïnstalleerd voor het opnemen van audio.

Het aansluiten van je gitaar op een interface is eenvoudig. Verbind de audio-uitgang van je gitaar of versterker met de ingang van de interface. Dit kan door middel van een kabel met een 6.3mm jackplug naar XLR aansluiting. Vervolgens sluit je de interface aan op een computer of speakers via USB, Firewire of een andere audioverbinding.

Met een interface kun je dus gemakkelijk je gitaarspel versterken en bewerken. Of je nu wilt opnemen, live wilt spelen of gewoon het geluid van je gitaar wilt verbeteren, een interface biedt volop opties om je creativiteit te uiten en de beste geluidskwaliteit te bereiken.

Direct Gitaar Spelen: Gitaar Aansluiten zonder Versterker

Bij het spelen van de gitaar hoef je niet altijd gebruik te maken van een versterker. Wij laten je zien hoe je je gitaar rechtstreeks kunt aansluiten op verschillende apparatuur, zoals een computer, speakers of koptelefoon.

Een van de opties om direct je gitaar te spelen is door middel van een USB-interface. Deze interface sluit je aan op je computer, waarna je via een kabel verbinding kunt maken met je gitaar. Een andere optie is om je gitaar aan te sluiten op een set externe speakers. Hierbij is het verstandig om te letten op de impedantie, oftewel de weerstand, van de speakers en de specificaties van je gitaar.

Als je liever alleen wilt spelen, kun je je gitaar ook direct aansluiten op je koptelefoon. Hiervoor heb je een hoofdtelefoonversterker of een gitaarversterker met een headphone output nodig.

OptieApparatuur nodig
USB-interfaceUSB-interface, computer, gitaarkabel
Externe speakersSpeakers, gitaar, kabel
KoptelefoonHoofdtelefoonversterker of gitaarversterker met headphone output, koptelefoon, gitaar

Probeer verschillende opties uit om te ontdekken welke het beste werkt voor jouw situatie. Let wel op de geluidskwaliteit en pas de instellingen aan om het beste geluid te verkrijgen.

Gitaargeluid Opnemen: Aansluiten op je Computer

Voor muzikanten die hun muziek willen opnemen of delen, is het opnemen van hun gitaargeluid op de computer een must. Om het beste geluid te krijgen, moet je de juiste apparatuur gebruiken en instellingen aanpassen. Hieronder bespreken we hoe je jouw gitaar aansluit op je computer en welke kabels en instellingen je nodig hebt.

De eerste stap is het selecteren van de juiste apparatuur. Een USB-gitaarkabel is een handige oplossing, omdat deze gemakkelijk in de audio-ingang van je computer past. Zorg ervoor dat de kabel goed werkt, anders kan dit leiden tot een slechte geluidskwaliteit.

Als je eenmaal de juiste kabel hebt, sluit deze dan aan op de OUTPUT-aansluiting van je gitaarversterker. Controleer of het snoer goed vastzit en geen ruis produceert. Vervolgens sluit je de andere kant van de kabel aan op de audio-ingang van je computer.

Om de geluidskwaliteit te optimaliseren, raden we aan om een DAW-software (Digital Audio Workstation) te gebruiken. Dit programma biedt verschillende opties om het geluid professioneel op te nemen en te bewerken. Hiermee kun je ook het volume van het gitaarsignaal aanpassen en eventuele ruis verminderen.

Ook is het belangrijk om de juiste speakers te gebruiken om het beste geluid te krijgen. Als je geen externe speakers hebt, kun je jouw koptelefoon gebruiken om het opgenomen geluid te beluisteren.

Met de juiste apparatuur en instellingen, kun je jouw gitaargeluid opnemen en bewerken zoals een echte professional. Probeert deze tips zodat je jouw vaardigheden als muzikant naar een hoger niveau kan tillen.

Gitaar Versterker Instellen: Tips voor het Beste Geluid

Een goede versterkerinstelling kan het verschil maken tussen een matig en adembenemend gitaargeluid. We bespreken enkele essentiële tips voor het instellen van je gitaarversterker om de volledige potentie van je gitaar te benutten.

Speakerinstellingen

De speakerinstellingen zijn van invloed op het volume, de breedte en de algehele klank van je gitaargeluid. Experimenteer met de volgende instellingen:

 • Volume: een hoger volume kan leiden tot vervorming en scheurvorming, terwijl een lager volume kan resulteren in een zwak en onopvallend geluid. Zoek naar de juiste balans.
 • Breedte: pas de breedte van je geluid aan door de hoog- en laagsprekers te balanceren. Speel met verschillende balansinstellingen om te zien wat het beste werkt voor jouw geluid.
 • Algemeen: zorg ervoor dat jouw speakerinstellingen passen bij het type muziek dat je speelt. Een scherpere klank kan goed werken voor rockmuziek, terwijl een warmere klank beter werkt voor jazz.

Klank van de gitaar

De klank van de gitaar is grotendeels afhankelijk van de body van je gitaar en de snaren die je gebruikt. Speel met de volgende instellingen om de meest geschikte klank voor jouw gitaar te vinden:

 • Body van je gitaar: elke body van een gitaar heeft een unieke klank en resonantie. Experimenteer met verschillende typen gitaren om te bepalen wat het beste werkt voor jouw geluid.
 • Snaren: het type en de dikte van de snaren kunnen grote invloed hebben op de klank van je gitaar. Ontdek verschillende soorten snaren en bepaal wat jouw geluid ten goede komt.
 • Algemeen: zorg ervoor dat de klank van je gitaar past bij de stijl van muziek die je speelt. Een heldere klank kan goed werken voor popmuziek, terwijl een doffe klank beter werkt voor blues.

Versterkerinstellingen

De versterkerinstellingen kunnen een grote invloed hebben op het geluid dat je produceert. Hier zijn enkele belangrijke instellingen die je in overweging moet nemen:

 • Gain: de gain-instelling bepaalt de hoeveelheid vervorming in je geluid. Pas deze aan om de juiste balans te vinden tussen een zwaar en helder geluid.
 • Equalizer: gebruik de equalizer om de klank van je gitaar af te stemmen op de gewenste toonhoogtes.
 • Effecten: experimenteer met verschillende effecten om je geluid aan te passen en unieke klanken te creëren.
 • Algemeen: de versterkerinstellingen moeten passen bij het type muziek dat je speelt. Een scherpe toonhoogte kan goed werken voor punkmuziek, terwijl een diepere toonhoogte het beter doet bij metal.

Dit zijn enkele handige tips voor het instellen van je gitaarversterker om de gewenste geluidskwaliteit te bereiken. Experimenteer met deze instellingen om een uniek, onvergetelijk geluid te creëren.

Gitaar Aansluiten op een Mengpaneel of Mixer

Als fervente gitaristen weten we dat het belangrijk is om het beste geluid uit onze gitaren te halen, of we nu aan het optreden zijn of gewoon aan het oefenen. Een handige manier om je gitaargeluid te versterken of te mixen met andere instrumenten of microfoons, is door je gitaar aan te sluiten op een mengpaneel of mixer.

Om je gitaar aan te sluiten op een mengpaneel of mixer, heb je een aantal benodigdheden nodig en moet je weten welke aansluitingen je moet gebruiken.

GitaaraansluitingMengpaneel- of mixer-aansluiting
1/4-inch mono jack1/4-inch mono jack
Gitaar met voorversterker en XLR-uitgangXLR
USB-audio-interfaceUSB-poort

Als je een direct-opname wilt maken van je gitaargeluid, dan kun je een microfoon aansluiten op de mixer of mengpaneel om het geluid van de gitaar en de versterker samen op te nemen. De microfoon wordt dan via de Mic-poort van de mengtafel aangesloten.

Zodra je alles correct hebt aangesloten, kun je het geluid van de gitaar aanpassen via de geluidsvolumes, balansen en EQ-instellingen op de mengtafel. Je kunt zelfs effecten toevoegen aan je gitaargeluid via de effect unit op de mixer. Wanneer je eenmaal tevreden bent met het resultaat, kun je het geluid via de Output-poort van de mixer naar de luidsprekers, opnameapparatuur of computer sturen.

Als je nieuw bent in het gebruik van een mengpaneel of mixer, kan het lastig zijn om de juiste instellingen te vinden voor het beste geluid. We raden je aan te experimenteren met verschillende instellingen en hulp te vragen van andere muzikanten. Met deze tips in het achterhoofd, kun je jouw gitaargeluid versterken en een nieuwe dimensie aan je muziek toevoegen.

Verschillende Versterker Opties voor Elektrische Gitaren

Als het gaat om het kiezen van de juiste versterker voor je elektrische gitaar, zijn er tal van opties beschikbaar. De keuze kan overweldigend zijn, maar we zijn hier om je te helpen beslissen welke versterker het beste bij jouw speelstijl past.

Fender Versterkers

Fender is een iconisch merk dat bekend staat om zijn kenmerkende "clean" geluid. Hun versterkers zijn geliefd bij blues-, country- en rockgitaristen. De Fender '65 Deluxe Reverb is een populaire keuze vanwege zijn genuanceerde en warme toon.

Marshall Versterkers

Marshall is een ander iconisch merk dat bekend staat om zijn versterkers met een hoog gain-niveau die ideaal zijn voor metal en hard rock. De Marshall JCM800 en de Marshall DSL zijn beide populaire keuzes.

VersterkerStijlGeluidskwaliteit
Fender '65 Deluxe ReverbBlues, Country, RockGenuanceerd, warm
Marshall JCM800Metal, Hard RockHoog gain-niveau

Line 6 POD Versterkers

Line 6 POD biedt een scala aan amp-modelleringen en effecten in één apparaat, waardoor het een populaire keuze is voor gitaristen die veelzijdigheid wensen. De Line 6 POD HD500X is een populaire multi-effectprocessor die wordt geleverd met tal van vooraf ingestelde amps en effecten.

Gitaareffecten

Naast versterkers kunnen verschillende effecten uw geluid beïnvloeden en verbeteren. Denk aan effecten zoals distortion, reverb, chorus en delay. De keuze van de effecten hangt af van jouw speelstijl en voorkeuren. Een populaire keuze voor veel gitaristen is de Boss GT-1000, die tal van effecten in één apparaat biedt.

Over het algemeen is de keuze van de versterker en effecten afhankelijk van jouw speelstijl en het geluid dat je wilt produceren. Het is belangrijk om meerdere merken en modellen uit te proberen voordat je een definitieve keuze maakt.

Conclusie

Het aansluiten van jouw elektrische gitaar op een versterker kan een wereld van verschil maken in de geluidskwaliteit en speelervaring. Nu we het einde van ons artikel hebben bereikt, hopen we dat we jou praktische tips hebben gegeven voor het aansluiten van jouw gitaar op een versterker.

Je hebt nu de basisinformatie geleerd over verschillende soorten versterkers, typen kabels en belangrijke instellingen. Daarnaast hebben we handige tips gegeven voor het instellen van jouw gitaarversterker en het aansluiten van jouw gitaar op een interface of computer.

Als je wilt, kun je experimenteren met verschillende versterkermerken en modellen zoals Fender, Marshall en Line 6 POD. Vergeet niet om jouw geluid aan te passen met gitaareffecten zoals vervorming, delay en chorus.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om jouw gitaar versterker aansluiting te verbeteren en wensen je veel plezier bij het spelen van jouw favoriete muziek!

FAQ

Hoe sluit ik mijn elektrische gitaar aan op een versterker?

Om je elektrische gitaar aan te sluiten op een versterker, volg je de onderstaande stappen:

 1. Sluit een gitaarkabel aan op de output-jack van je gitaar.
 2. Sluit het andere uiteinde van de gitaarkabel aan op de input-jack van de versterker.
 3. Zorg ervoor dat de versterker is ingeschakeld en pas de gewenste instellingen aan.
 4. Speel je gitaar en geniet van het versterkte geluid!

Welke soorten versterkers zijn er?

Er zijn verschillende soorten versterkers, waaronder buizenversterkers, transistorversterkers en digitale versterkers. Elk type versterker heeft zijn eigen kenmerken en geluidskwaliteit, dus het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welk type het beste bij jouw voorkeuren past.

Welke kabel heb ik nodig om mijn gitaar op een versterker aan te sluiten?

Om je gitaar op een versterker aan te sluiten, heb je een gitaarkabel nodig. Deze kabel heeft aan beide uiteinden een 1/4-inch jackplug. Zorg ervoor dat de kabel van goede kwaliteit is om storingen en verlies van geluidskwaliteit te voorkomen.

Welke instellingen moet ik aanpassen op mijn gitaarversterker?

De instellingen van je gitaarversterker zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en muziekstijl. Je kunt experimenteren met de equalizer-instellingen, de gain en de volumeregeling om de gewenste geluidskwaliteit en klankkleur te bereiken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin je speelt, aangezien dit invloed kan hebben op de klank van je gitaar.

Kan ik mijn gitaar rechtstreeks aansluiten op een computer of speakers?

Ja, je kunt je gitaar rechtstreeks aansluiten op een computer of speakers via een audio-interface. Deze interface fungeert als een brug tussen je gitaar en het audioapparaat. Sluit je gitaar aan op de interface en vervolgens de interface op je computer of speakers om je gitaargeluid af te spelen of op te nemen.

Welke kabels heb ik nodig om mijn gitaar op te nemen op mijn computer?

Om je gitaar op te nemen op je computer, heb je een gitaarkabel nodig om je gitaar aan te sluiten op de audio-interface. Daarnaast heb je een USB-kabel nodig om de interface op je computer aan te sluiten. Deze kabels zorgen ervoor dat het geluid van je gitaar wordt overgezet naar je computer voor opname of live afspelen.

Hoe kan ik mijn gitaargeluid optimaliseren tijdens het opnemen op mijn computer?

Om je gitaargeluid te optimaliseren tijdens het opnemen op je computer, kun je verschillende stappen nemen:

 1. Zorg ervoor dat je de juiste kabels en apparatuur gebruikt voor een goede geluidsoverdracht.
 2. Controleer de instellingen van je audio-interface en pas indien nodig de sample rate en buffer size aan.
 3. Gebruik een digitale audio-workstation (DAW) om je geluid op te nemen en te bewerken.
 4. Experimenteer met virtuele versterkers en effecten om je geluid verder te verbeteren.

Kan ik mijn gitaar aansluiten op een mengpaneel of mixer?

Ja, je kunt je gitaar aansluiten op een mengpaneel of mixer via een gitaarkabel. Sluit de gitaarkabel aan op de gitaaringang van het mengpaneel of de mixer en pas de instellingen aan om het gitaargeluid te mengen met andere instrumenten of microfoons.

Welke versterkermerken zijn populair voor elektrische gitaren?

Populaire versterkermerken voor elektrische gitaren zijn onder andere Fender, Marshall en Line 6 POD. Deze merken bieden een breed scala aan versterkers met verschillende functies en geluidsmogelijkheden. Daarnaast zijn er ook verschillende gitaareffecten beschikbaar om je geluid verder aan te passen en te verbeteren.

Hoe sluit ik mijn elektrische gitaar aan op een versterker? 

Om je elektrische gitaar aan te sluiten op een versterker, gebruik je een gitaarkabel om de gitaar op de ingang van de versterker aan te sluiten. Zorg ervoor dat de versterker is ingeschakeld en dat het volume laag staat voordat je de gitaar aansluit.

Wat is een elektrische gitaarversterker? 

Een elektrische gitaarversterker is een apparaat dat het geluid van een elektrische gitaar versterkt. Het stelt je in staat om het geluid van de gitaar te horen via een luidspreker.

Kan ik mijn elektrische gitaar rechtstreeks op een computer audio aansluiten? 

Ja, je kunt een elektrische gitaar rechtstreeks op een computer aansluiten met behulp van een audio-interface of een speciale gitaar-USB-interface.

Welke versterker is geschikt voor mijn elektrische gitaar? 

Voor je elektrische gitaar kun je kiezen uit verschillende soorten versterkers, waaronder buizenversterkers, solid-state versterkers en digitale modelleringsversterkers. Het type versterker dat het beste bij je past, hangt af van je speelstijl en voorkeuren.

Wat zijn enkele veelvoorkomende versterkermerken voor elektrische gitaren? 

Enkele populaire versterkermerken voor elektrische gitaren zijn Fender, Marshall, Vox, Orange en Peavey.

Hoe kan ik het geluid van mijn elektrische gitaar opnemen? 

Je kunt het geluid van je elektrische gitaar opnemen door deze aan te sluiten op een audio-interface of een opnameapparaat, zoals een computer met een audio-opnametoepassing of een multitrack-opnamemachine.

Wat zijn enkele handige accessoires voor het aansluiten van mijn elektrische gitaar op een versterker? 

Enkele handige accessoires voor het aansluiten van je elektrische gitaar op een versterker zijn gitaarkabels, effectpedalen, stemapparaten, reserveonderdelen zoals snaren en plectrums. Het gebruik van hoogwaardige gitaarkabels en effectpedalen kan de geluidskwaliteit verbeteren, terwijl stemapparaten je helpen om je gitaar nauwkeurig te stemmen. Daarnaast is het altijd handig om reserveonderdelen bij de hand te hebben voor het geval dat snaren breken of plectrums verloren gaan tijdens het spelen. Deze accessoires dragen bij aan een optimale speelervaring en geluidskwaliteit wanneer je je elektrische gitaar op een versterker aansluit.

Kan ik mijn elektrische gitaar aansluiten op luidsprekers in plaats van een versterker? 

Ja, je kunt je elektrische gitaar aansluiten op luidsprekers met behulp van een geschikte eindversterker of power amp. Zorg ervoor dat de impedantie van de luidsprekers overeenkomt met de specificaties van de eindversterker.

Wat zijn enkele veelvoorkomende problemen bij het aansluiten van een elektrische gitaar op een versterker? 

Veelvoorkomende problemen zijn onder andere ruis, brom, slechte verbindingen, en onjuiste instellingen van de versterker of de gitaar. Zorg ervoor dat alle kabels goed zijn aangesloten en dat de instellingen van de versterker correct zijn voor een optimale geluidskwaliteit.

Hoe zorg ik voor een goede geluidskwaliteit bij het aansluiten van mijn elektrische gitaar?

Zorg dat je kwalitatief goede versterkers, kabels en connectors gebruikt. Controleer op defecte onderdelen, interferentie en brom. Stel je volume, toon en gain correct in voor optimale geluidsweergave. Gebruik eventueel een noise-gate en equalizer.

Kan ik effectpedalen gebruiken tussen mijn elektrische gitaar en versterker?

Ja, je kunt effectpedalen zoals overdrive, distortion, chorus en delay tussen je gitaar en versterker in het signaalpad plaatsen om het geluid te beïnvloeden. Zorg wel dat impedanties matchen en het ingangsniveau niet overstuurd raakt.

Hoe sluit ik mijn elektrische gitaar aan op mijn audio-interface?

Gebruik een instrumentkabel van je gitaar naar de Hi-Z instrumenteningang van je audio-interface. Stel het ingangsniveau in de software goed in om clipping te voorkomen. Eventueel kun je nog een DI-box ertussen plaatsen voor galvanische isolatie.

Kan ik mijn gitaarsignaal opnemen met software plug-ins?

Ja, met amp- en effectplug-ins zoals Guitar Rig, Amplitube en Line 6 Pod Farm kun je je gitaarsignaal in een DAW of audio-interface opnemen en bewerken met softwarematige versterkers en effecten. Dit wordt ook wel re-amping genoemd.

Hoe sluit ik mijn elektrische gitaar draadloos aan?

Met een draadloze gitaarsystem kun je zonder kabels verbinden met een versterker. Populaire systemen zijn het Line 6 Relay G10 en Boss wireless-systemen. De gitaar heeft een zender en de ontvanger sluit je aan op de versterker.